Z 0 na 150 (za 9 rokov)

    Created by Katarína Labudová | - Fare-Collection-Systems

    Niektoré autá to zvládnu za pár sekúnd. Našim kolegom z Bratislavy to trvalo 9 rokov. Veľa či málo? Záleží od toho, ako sa to vezme. A nie je 150-tka ako 150-tka! Ak berieme do úvahy agilný softvérový vývoj toho istého produktu, je to úctyhodný výkon, ktorý si zaslúži oslavu a sladkú odmenu.

    Naša bratislavská softvérová pobočka vznikla v marci 2015 a už v máji 2015 odštartovala vývoj svojho srdcového a veľmi užitočného produktu pre cestujúcich hromadnou dopravou – ABT, čiže Account-based Ticketingu – 1. šprintom. Práve tak bol v celej spoločnosti Scheidt & Bachmann položený základný kameň agilného softvérového vývoja. Táto metóda kompletne pretransformovala fungovanie celej divízie Fare Collection Systems, ktorej súčasťou sú aj bratislavské tímy a postupne sa udomácnila aj v ostatných divíziách spoločnosti Scheidt & Bachmann po celom svete.

    Dnes, o 9 rokov neskôr, hlási bratislavská pobočka ďalší významný míľnik – za sebou už má 150. šprint! A tak si kolegovia dopriali malú oslavu, na ktorej si, okrem pochutnávania na výbornej čokoládovej torte, našli priestor aj na bilancovanie.

    Od začiatku nášho pôsobenia v Scheidt & Bachmann pracujeme na tej istej téme. S vývojom ABT sme začali na zelenej lúke. Produkt postupne rozvíjame tak, aby pokryl potreby koncových zákazníkov. Existuje v dvoch verziách. Jedna pre spoločnosť Translink systems (TLS), ktorá prevádzkuje celoštátny výber cestovného v Holandsku. Druhá verzia, ABTcore, tvorí základ pre všetkých ostatných zákazníkov. Projektové tímy v Žiline následne túto verziu prispôsobujú potrebám konkrétneho verejného prepravcu. V septembri 2022 sme kvôli diverzifikácii produktu prispôsobili aj štruktúru našich tímov – prvá časť je dedikovaná na projekt TLS a ďalšie sa venujú vývoju samotného produktu ABTcore,“  vysvetľuje Laci Medveczky, vedúci bratislavskej pobočky a dodáva: „Napriek týmto organizačným zmenám sme zachovali rovnakú dĺžka šprintu pre obe skupiny tímov a vďaka tomu sme aj okrúhle jubileum 150-tky mohli osláviť všetci spoločne!“

     


    Späť