Medzinárodný PARK-áčsky teambuilding

    Created by Katarína Labudová & Jaroslav Mitterpach | - Parking-Solutions

    Softvérová divízia Parking Solutions (PS) zorganizovala v dňoch 14. – 15. 9. 2022 medzinárodný teambuilding. Zúčastnili sa ho kolegovia z Nemecka, Tuniska aj slovenské kolegyne a kolegovia.

    Dvojdňový teambuilding bol nabitý akčným programom. Všetci účastníci si užili dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, ale hlavne kopec zábavy, zážitkov a dobrého jedla. Stmelený kolektív divízie PS neodradilo ani sychravé počasie.

    Stredajšie ráno začalo ako bežná služobná cesta. PARK-áči sa stretli vo svojich kanceláriách na Bulvári v Žiline a pokračovali v práci na spoločných projektoch. Odtiaľ sa po obede presunuli do výrobnej haly Scheidt & Bachmann v Bytči. Pozreli si ako vznikajú parkovacie zariadenia, ktorým oni „vdychujú“ život cez vyvíjaný softvér.

    Z modernej výrobnej haly viedla ich cesta do prírody. Z dediny Lietavská Svinná zahájili turistický výstup na Lietavský hrad. O ich príchode sa dozvedeli všetci široko-ďaleko, pretože hradná posádka ich pri výstupe z autobusu privítala slávnostnými salvami z dobových diel. Výstup na hrad prebiehal hladko až dovtedy, pokiaľ im cestu neskrížili stredovekí zbojníci. Kým zistili, že sú to len prezlečení slovenskí kolegovia, mnohí už vypľuli svoju dušu alebo prišli o dukáty, prípadne sladkosti.

    Na hrade všetkých čakalo kráľovské pohostenie, ktoré mal pod palcom manažér cateringu – Juraj Trnovský (softvérový vývojár). O náučnú časť sa postaral hradný manažér – Jaroslav Mitterpach (člen UI Support tímu), ktorý prítomných zasvätil do tajov hradu a jeho expozície. Hradní delostrelci zblízka predviedli svoje delá a stredoveké zbrane, ktorými všetkých ohúrili. Kto ešte vládal, mohol sa počas oddychu v stredovekej pivnici zúčastniť aj hradného kvízu. Za správne odpovede si víťazi odniesli hradné suveníry. Večer sa všetci účastníci bezpečne skotúľali z hradného kopca domov, aby sa pripravili na ďalší, tentoraz rýdzo turistický deň.

    Vo štvrtok ich čakala túra v malebnej Malej Fatre. Zamračená obloha, veterné počasie a občasné prehánky dávali tušiť, že to bude náročný deň. Ani to však odhodlaný PARK-áčsky tím neodradilo. Museli však upraviť svoj pôvodný plán – namiesto túry na vrchol Veľkého Kriváňa zamierili do Jánošíkových dier. Chceli tam pohľadať stopy po ďalších slovenských legendárnych zbojníkoch. :-) Kamenisto-blatisté cestičky, kovové mostíky a rebríky vedúce úzkym kaňonom Dolných a Horných dier zvládli, našťastie, všetci bez ujmy. Unavení, ale spokojní kolegovia po výlete neskrývali nadšenie z krás slovenskej prírody.

    Tím Parking Solutions počas teambuildingu dokázal, že jeho tímový duch nespí a je naň spoľahnutie aj v dňoch daždivých.

    Moje úprimné ďakujem patrí celému žilinskému tímu Parking Solutions za zorganizovanie tohto dobrodružného a úspešného turistického podujatia," povedal Daniel Jungbluth, technický riaditeľ spoločnosti S&B Parking Solutions a dodáva: „Všetci kolegovia, ktorí sa k tomuto teambuildingu pripojili, ma inšpirovali a urobili na mňa veľký dojem – je to skvelá skupina ľudí, ktorých spája rovnaká vášeň pre parkovanie."

    A  aký odkaz majú PARK-áči pre kolegov?
    Na teambuildingu je úžasné to, že úlohy nemusíme spolu riešiť len v kancelárii, ale aj v prírode, na hrade či turistike. Všetky takto získané skúsenosti nás posúvajú vpred – a to nielen pri plnení našich pracovných povinností.“


    Späť