Rok 2024 začíname pozitívnymi správami

    Created by Katarína Labudová | - Celofiremné-správy

    Náročný záver minulého roka poznačený požiarom nového IT centra je za nami a hoci nás v novom roku čaká ešte veľa práce, sme optimistickí!

    Požiar nás spojil

    Októbrový požiar nového IT centra bol pre našu spoločnosť veľkým šokom. Zároveň však ukázal našu silu. Spojil zamestnancov naprieč štátmi aj pozíciami. Pomoc prišla od kolegov z Bytče, z nemeckej centrály, pobočiek v USA, Kanade, ale aj od zákazníkov. Tí pre našich zamestnancov otvorili svoje testovacie priestory a poskytli zariadenia, pretože tie naše poškodil požiar. Vďaka tejto veľkej vlne solidárnosti a zanieteniu zamestnancov sa nám podaril malý zázrak. Našu prevádzku sme prakticky nemuseli prerušiť a rozpracované projekty sme zákazníkom dodali načas.

    Opäť rozdelení

    V IT centre pred požiarom pracovalo 300 zamestnancov, ktorí behom jednej noci prišli o svoje moderné kancelárske, relaxačné, športové aj tímové priestory. Väčšina z nich do konca roka 2023 pracovala flexibilne z domu, časť vycestovala do zahraničných pobočiek či ku zákazníkom a testeri divízie Parking Solutions sa presunuli do výroby v Bytči. Divízia Fare Collection Systems sa vrátila do priestorov v Living centre nachádzajúcom sa na žilinskom sídlisku Solinky, kde pôsobila pred presťahovaním do IT centra.

    Začíname

    IT centrum sa zatiaľ kompletne sanovalo. Najmenej zasiahnuté časti budovy (predná a zadná) boli vyčistené, nanovo vymaľované a prebehli v nich technické a zdravotné kontroly. Stredná časť budovy sa kompletne vypratala a od začiatku nového roka v nej panuje čulý pracovný ruch – začíname jej kompletnú obnovu. Trvať by mala do konca roka 2024.

    Zapĺňame

    S príchodom nového roka sa tak do IT centra vrátil život. Zaplnili ho nielen robotníci, ale vrátili sa aj naši zamestnanci, hoci nie všetci. Najskôr sa časť zamestnancov servisného oddelenia a jeden z vývojárskych tímov divízie Fare Collection Systems vrátili do svojich kancelárií na 1. a 2. poschodí v prednej časti budovy. Postupne sa zaplnili aj kancelárie softvérovej divízie Parking Solutions a v priebehu nasledujúcich týždňov očakávame návrat testerov z Bytče.

    Pozitívne vyhliadky

    Ak všetko pôjde podľa plánu, o rok už bude naše IT centrum opäť kompletné – kompletne prerobené, kompletne zaplnené a pripravené písať už len kompletne pozitívne míľniky do svojej histórie. „O budúcnosť sa u nás v Scheidt & Bachmann nebojíme. Toto je 152. rok existencie spoločnosti a pred nami stojí ešte veľa práce, projektov a výziev! My sme však hrdí, že máme kolegov, na ktorých sa môžeme spoľahnúť v časoch dobrých a ktorí našu spoločnosť ochotne podporia aj v náročnejších chvíľach!“ hovorí Ing. Ján Krúpa, konateľ Scheidt & Bachmann Slovensko.


    Späť