Zabehli sme Cooprov test. Preverí aj vaše schopnosti

    - Ľudské-zdroje

    Bežeckú ligu Žiliny beháme pravidelne. V júli sme si vďaka nej vyskúšali neobvyklú bežeckú disciplínu; Cooprov test. Preverí aj vaše schopnosti.

    "Na začiatok netreba mať veľa. Stačí, že sme majiteľmi cieľa,” spieva Pavol Hammel. Jeho pieseň sa nám nesie nad hlavami vždy, keď si obúvame bežecké topánky a dobiehame do cieľa. Bežecká liga Žiliny je naša srdcovka, ktorú beháme radi a pravidelne. Na Slovensku patrí medzi najstaršie bežecké súťaže.

    5. júla sa konalo v poradí už 7. kolo Bežeckej ligy Žiliny a spoločnosť Scheidt & Bachmann bola opäť pri tom. V tradičných pretekoch bežíme určitú vzdialenosť, ale tentoraz sme si vyskúšali Cooprov test, prezývaný aj 12-minútovka.

    V tejto disciplíne je dôležité, aby ste bežali relatívne stálym tempom, bez šprintov a zastávok. Vzdialenosť, ktorú zabehnete, porovnáte s tabuľkou - podľa svojho veku a pohlavia. Tak sa dozviete, akú kondičku máte v porovnaní so svojimi rovesníkmi.

    V cieli žiarila šťastná sedmička

    Až 51 bežcov prišlo ukázať, čo je v ich silách a aký dlhý úsek dokážu zabehnúť. Naše farby hájil Roman Murárik. V minulých ligových kolách sme bežali viacerí, ale tentokrát nám to kvôli povinnostiam nevyšlo. Ušetrenú energiu vrhneme do ďalších pretekov.

    Prví vytrvalci sa vydali na trať v univerzitnom areáli o 17. hodine. Naším receptom na dobrý výsledok bolo dobre si rozložiť sily a v poslednej minúte zabrať naplno. Objaviť svoje limity – to bol náš cieľ. Výhra v tombole, ktorá sa žrebovala po každom behu, bola len príjemným bonusom. Roman sa nakoniec umiestnil na peknom 7. mieste.

    Prekonajte svoje limity budúci rok aj vy

    Ak radi beháte a prekonávate svoje hranice, rozšírte náš bežecký tím. Stačí, aby ste mali športového ducha a trúfali si na dlhé trate. Potom si už len obujte bežecké topánky a vyrazte spolu s nami do cieľa.

    (júl 2017)

    Nášho bežca Romana bolo vidno

    Späť