Takmer 22 miliónov za mesiac? V Scheidt & Bachmann ako nič!

    Created by Katarína Labudová | - Celofiremné-správy

    Hovorí sa, že máj je lásky čas! U nás v Scheidt & Bachmann sa máj niesol v znamení lásky k pohybu. A začali sme od toho najprirodzenejšieho – kroku.  

    Krokovacia výzva, ako súťaž nazvali jej organizátori – skupina FCS Culture, ktorú tvoria kolegyne a kolegovia z divízie Fare Collection Systems (FCS) starajúci sa o pohodu svojich spolupracovníkov, mala premiéru už minulý rok. Svoje kroky si vtedy merali a porovnávali len zamestnanci tejto divízie.

    Tento rok sa do výzvy mohli zapojiť všetci zamestnanci. Napokon sa ich prihlásilo 57. Zastúpenie mali všetky divízie a pobočky – v Žiline, Bratislave aj Bytči.

    Účastníci od začiatku nasadili vysoké tempo, a aby v ňom vydržali až do konca, pripravené boli aj 3 prémie:

    1. rýchlostná prémia – vyhral ju Martin Straka z divízie Fuel Retail Solutions, pretože ako prvý urobil 123 000 krokov, a to už 5. mája.
    2. rýchlostná prémia – métu 321 000 krokov pokoril 12. mája opäť Martin Straka.
    3. horská prémia – mala víťaza z divízie Signalling Systems, Romana Murárika, ktorý počas víkendu nachodil najviac krokov – 120 272 (21. – 22. 5.).

    Čelo krokovacieho rebríčka sa počas celého mája neustále menilo a na jeho konci sa odohral doslova súboj titanov, ktorý rozhodol o poradí na stupni víťazov:

    1. miesto – Martin Straka (Fuel Retail Solutions) – 1 162 318 krokov,
    2. miesto – Gabriela Ostertágová (Fare Collection Systems) – 1 152 155 krokov,
    3. miesto – Roman Murárik (Signalling Systems) – 1 002 626 krokov.

    Víťazi, okrem gratulácií a ovácií od kolegov, boli odmenení aj darčekovými kupónmi.

    A keďže každý jednotlivec bol členom tímu, resp. divízie, v ktorej pracuje, organizátori vyhodnotili aj tímovú súťaž:

    1. miesto – Fuel Retail Solutions (FRS),
    2. miesto – Fare Collection Systems (FCS),
    3. miesto – Výroba Bytča,
    4. miesto – Signalling Systems (SiS),
    5. miesto – Parking Solutions (PS),
    6. miesto – Cross Functions.

    Víťazný tím Fuel Retail Solution sa stal držiteľom putovného pohára a vystavil si ho na čestnom mieste.

    Suma sumárom na spoločnom firemnom konte sa na konci výzvy objavilo neuveriteľné číslo – 21 711 494 krokov! Klobúk dole pred úžasným výkonom všetkých zúčastnených!

    Ako hodnotia tohtoročnú výzvu jej organizátori?

    Veľmi pozitívne, keďže jej hlavným zámerom bolo motivovať kolegyne a kolegov k zvýšenému pohybu. A podľa odozvy od účastníkov sa nám to podarilo. Boli sme tiež svedkami niekoľkých naozaj obdivuhodných výkonov, ktoré sa niektorým zdali až neuveriteľné. V budúcom roku by sme sa chceli zamerať skôr na odmeňovanie vytrvalosti, než samotných výkonov, aby mali šancu na výhru aj ´obyčajní smrteľníci´. Budeme tiež zvažovať možnosti ako zjednodušiť proces zadávania krokov, ale len takým spôsobom, aby sa, rovnako ako doteraz, mohli zapojiť všetci, ktorí majú chuť urobiť ten jeden krok navyše. V každom prípade, chceme z tejto výzvy urobiť ďalšiu firemnú tradíciu, ktorá vydrží dovtedy, kým nás to všetkých bude baviť,“ hovorí Peter Vlček, jeden z organizátorov a člen skupiny FCS Culture.


    Späť