Športujeme s logom Scheidt & Bachmann na hrudi

    - Ľudské-zdroje

    Slovenskí zamestnanci Scheidt & Bachmann sú veľmi súťaživé typy. Súťažia v rámci spoločnosti aj mimo nej na rôznych športových podujatiach. Tento rok ich stihli niekoľko a vždy hrdo reprezentovali svojho zamestnávateľa. 

    Národný beh Devín – Bratislava

    Najstarší beh na Slovensku už niekoľko rokov otvára športovú sezónu zamestnancov Scheidt & Bachmann. Na jeho 72. ročníku sa predstavilo 15 našich bežcov. Dobehnúť do 11,6 km vzdialeného cieľa bola výzva, veď teplomer ukazoval 5° C a pár minút pred štartom sa spustil dážď. Na trati už viedol každý svoj vlastný boj. Anna Tvrdá (Production) „so svojím unaveným ja“, no napriek tomu to nevzdala a dokonca si zlepšila minuloročný čas. Pre Martina Pialu (Internal Services) bolo najťažšie „vidieť, ako ma kolega Tomáš Belavý obieha.“ Karol Slanina (Fare Collection Systems) mal tiež silný zážitok s obiehaním: „Asi kilometer pred cieľom ma obehol nevidiaci bežec. Bol to borec!“ Richard Baláž (Fare Collection Systems) na preteky pred a po práci poctivo trénoval, takže počas behu stihol s okolobežiacimi prebrať tému blížiacich sa eurovolieb. Lukáša Ondra (Fuel Retail Solutions) si zas vybrali televízne kamery a tak sa po prvýkrát objavil v televízii. Síce každý bežal sám za seba, jednotlivé časy sa sčítali a vytvorili poradie firemných tímov. Ten náš skončil na 54. mieste zo 142. družstiev. 

    Do cieľa dobehli naši bežci s úsmevom na perách

    Rotary Night Run & Inline

    Zamestnanci Scheidt & Bachmann Slovensko hrdo reprezentovali svojho zamestnávateľa aj počas prázdnin. V nádhernom prostredí Vodného diela Žilina sa v piatok 26. júla zo západom slnka postavilo na štart bežeckých a inline pretekov 13 našich zamestnancov. Najviac sa na 8,2 km bežeckej trati darilo Romanovi Murárikovi, softvérovému vývojárovi z divízie Signalling Systems. Umiestnil sa na slušnom 22. mieste a svoj výkon okomentoval takto: „Po takmer päťmesačnej prestávke od súťažného behu zavineného zranením a s minimom odbehnutých kilometrov, som sa rozhodol skúsiť dlhší pretek. Prvá polovica trate viedla po nerovnom teréne a musel som ísť opatrne. Druhá polovica sa bežala po asfalte, preto som sa snažil v rámci možností zrýchliť. Výsledný čas som mal asi o 2 minúty horší, ako som čakal. Beriem to však tak, že už behám len pre radosť zo samotného behu a výsledok nie je pre mňa dôležitý“.

    Žilinský mestský polmaratón

    Najviac zamestnancov si zašportovalo na pretekoch v uliciach Žiliny 15. septembra. Na 5 km trati vo svojej vekovej kategórii dominoval František Talapka (Signalling Systems), tesne za ním skončil Peter Buček (Fuel Retail Solutions) a na 7. mieste sa umiestnil Slavomír Černický (Fuel Retail Solutions). Viac ako 10 km odbehol s ďalšími 11-timi kolegami aj Ján Krúpa, jeden z konateľov slovenskej pobočky. V silnej konkurencii sa nestratili a umiestnili sa v prvej polovici výsledkovej listiny. Siedmi naši statoční kolegovia si trúfli na polmaratónsky beh. Najrýchlejší bol Ľubomír Pastorek (Fare Collection Systems), ktorý obsadil 20. miesto. Zastúpenie sme mali aj v pretekoch na kolobežkách. Dvaja kolegovia prefrčali 10 km trať ľavou zadnou. Preteky si všetci užili aj napriek tomu, že beh po mačacích hlavách bol náročný. Hnacím motorom boli skvelí fanúšikovia, ktorí bežcov a kolobežkárov povzbudzovali pozdĺž celej trate.

    Žilinské blatíčko

    Žilinské blatíčko je „Prekážkový beh určený pre všetkých, ktorí sa vedia smiať aj po krk v blate.“ Bláznivé preteky preverili kondičku našich súťažiacich aj tímovú spoluprácu. Scheidt & Bachmann reprezentovalo 5 tímov. V súťaži dvojíc sa výborným výkonom blyslo duo z Fare Collection Systems – Ľubomír Pastorek a Róbert Čech, ktorí len minútu zaostali za víťazmi. Ďalšia dvojica skončila na 11. mieste. Zmiešaný tím – Martin Piala (Internal Services), Michal Blaško a Tamara Hrnková (obaja Production) – sa v kategórii trojíc a štvoríc umiestnil na slušnom 8. mieste. Ďalšie 3 tímy sa držali hesla pretekov a 8 km trať s 15-timi prekážkami si riadne užili. Veď kedy inokedy sa môžete do sýtosti vyváľať v blate spolu s kolegami!


    Späť