So študentmi držíme krok po celý rok

    - Ľudské-zdroje

    Študenti majú u nás dvere otvorené bez ohľadu na to, či študujú na strednej alebo vysokej škole. Okrem toho, že im ponúkame platené študentské stáže, vďaka ktorým získavajú praktické skúsenosti, navštevujeme a podporujeme rôzne študentské akcie. Prečítajte si, čo všetko sme so študentmi minulý rok stihli.

    Naši kolegovia počas podujatia Panel story.

    Panel story

    Hneď na začiatku roka nás potešila pozvánka Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline na zaujímavú študentskú akciu s názvom „Panel story“. Študenti inžinierskeho štúdia všetkých odborov fakulty mali v rámci predmetu Projektová výučba vypracovať projekt, ktorý následne obhajovali pred profesormi a ľuďmi z praxe. Medzi nimi boli aj zástupcovia našej spoločnosti a bývalí absolventi fakulty. Každý hodnotiaci si mohol vybrať niekoľko projektov, ktoré ho zaujali, prediskutovať ich s autormi a následne ohodnotiť. Takýmto spôsobom naši softvéroví vedúci mohli spoznať potenciálnych kandidátov, ich vedomosti aj prezentačné schopnosti. Palec hore za vydarenú akciu.

    Futurikon

    Futurikon je edukatívna akcia určená pre žiakov stredných škôl, ktorej cieľom je predstaviť technické smery vysokoškolského štúdia a zároveň potenciálnych zamestnávateľov v Žiline. Akcia sa koná dvakrát do roka na pôde Žilinskej univerzity. Jednotlivé fakulty aj zamestnávatelia zábavnou formou približujú svoje pole pôsobnosti, odpovedajú na otázky žiakov a ich učiteľov. Firmy spoločne s univerzitou chcú u žiakov spopularizovať vedu a techniku. Ukázať im, že práve tieto smery sú síce náročné, ale zaujímavé (aj pre pracovný trh). Naša spoločnosť mala na Futurikone tiež svoj stánok. Kolegovia žiakom predstavili naše produkty, možnosti odbornej praxe či študentské stáže. 

    Maturity v štýle Scheidt & Bachmann

    Počas mája sa v našej výrobnej hale okrem montáže dopravných systémov konajú aj praktické maturity žiakov technických odborov stredných škôl. Ako prebiehajú, si prečítajte v ďalšom článku. 

    Študentská exkurzia do našej nemeckej centrály

    Tento rok sme zorganizovali jubilejný desiaty ročník obľúbenej študentskej exkurzie, vďaka ktorej vysokoškoláci spoznajú našu spoločnosť. Slovenskú a materskú v Nemecku. Nahliadnite do jej zákulisia. 

    S&B Award

    Usilovných študentov Žilinskej univerzity v Žiline pravidelne motivujeme a odmeňujeme. Vytvárame pre nich platené študentské stáže, vďaka ktorým prepoja teoretické poznatky získané počas vysokoškolského štúdia s praxou na našich projektoch.

    Dlhoročnou tradíciou je udeľovanie ceny S&B Award spolu so štedrým štartovným do života. Udeľujeme ju čerstvým inžinierom s najlepšou diplomovou prácou na Strojníckej fakulte, Fakulte riadenia a informatiky a na Fakulte elektrotechniky a informačných technológií. Odmenu vo výške 2 000 € sme v roku 2018 udelili 3 študentom, ktorí napísali diplomové práce na témy:

    • „Informačný systém rozsiahleho parkoviska“
    • „Inteligentný systém určený k monitoringu správania sa novorodenca“
    • „Návrh otvorenej cievky pre indukčný predohrev drôtu vo výrobnej linke“

    FRIčkovica

    Fakulta riadenia a informatiky na Žilinskej univerzite v Žiline je almou máter väčšiny našich vývojárov a IT zamestnancov. Aj preto s touto fakultou veľmi úzko spolupracujeme a nemôžeme chýbať na žiadnom podujatí, ktoré organizuje. Dokonca sme boli na oslave začiatku nového akademického roka známej pod menom FRIčkovica. 

    26. októbra sa v areáli fakulty rozložili stánky s jedlom, pivom a kofolou. Firmy, s ktorými fakulta spolupracuje, sa postarali o program. Naša spoločnosť namiesto IT noviniek stavila na šport. Uvedomujeme si, že po dni strávenom za počítačom alebo v školských laviciach dobre padne, keď si človek aspoň trochu pretiahne svaly a prevetrá hlavu. Spojili sme sa s florbalovým klubom FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, ktorej členmi sú aj naši zamestnanci (dokonca absolventi fakulty) a vymysleli súťaž o najlepšieho florbalového strelca na FRIčkovici. 

    Súťaž mala medzi študentmi veľký úspech. Dokonca sa do nej zapojil aj takmer celý pedagogický zbor fakulty. Môžeme prezradiť, že najlepšiu mušku mal dekan fakulty doc. Ing. Emil Kršák, PhD. Spomedzi študentov sa najviac darilo študentke Katke a domov si za svoj strelecký výkon odniesla špičkový externý hard disk. 

    Ďakujeme študentom za úžasnú atmosféru a pozitívnu spätnú väzbu. Aj my sme sa skvele bavili a už teraz vymýšľame, čím študentov prekvapíme na ďalšej FRIčkovici.

    Beánia žilinských študentov

    Medzi vysokoškolskými študentmi sme sa ocitli aj v utorok 9. októbra počas Beánie žilinských študentov. Najväčšia študentská párty v Žiline sa konala aj vďaka našej podpore. Keďže chceme, aby študenti poznali nielen logo spoločnosti z plagátov, ale aby aj vedeli, čo všetko robíme a akí skvelí ľudia u nás pracujú, na párty sme dorazili v plnej sile a so súťažou o najobľúbenejšiu študentskú cenu – súdok piva. 

    Personálne oddelenie doplnené mužskými posilami z IT oddelení sa rozpŕchlo medzi zabávajúcich sa študentov. Zoznámili sme sa, rozprávali aj spoločne tancovali na koncerte Polemicu. O polnoci náš kolega Marián Koprda vybehol na hlavné pódium a vyhlásil víťaza, resp. víťazku našej súťaže. Potom sme si spoločne vychutnali koncert Kontrafaktu. Hoci to pre našich kolegov bola záverečná časť párty, keďže ich ráno čakali pracovné povinnosti, študenti sa bavili až do rána.

    Veríme, že keď im teraz poviete meno „Scheidt & Bachmann“, budú našu spoločnosť poznať a možno o pár rokov v nej dokonca pracovať. 

    Dni príležitostí

    Voľné študentské a absolventské pracovné miesta študentom prezentujeme na podujatí – Dni príležitostí. Je to akcia, ktorá sa koná na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline a na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU v Bratislave. Absolventi týchto fakúlt nájdu uplatnenie na viacerých našich softvérových oddeleniach. 

    Preto našu spoločnosť na akciách zastupujú nielen kolegyne z Personálneho oddelenia, ale aj študenti, ktorí u nás pracujú. Tí môžu potenciálnym kandidátom povedať o svojej pracovnej náplni a skúsenostiach ako skĺbiť školské a pracovné povinnosti. Za firmu sa Dní príležitostí zároveň zúčastňujú aj vedúci jednotlivých softvérových divízií, aby sa kandidáti dozvedeli viac o fungovaní oddelení, ich projektoch a spoznali možno svojich budúcich nadriadených. 

    Vďaka takýmto akciám sme už našli viacerých IT odborníkov, ktorí sú dnes súčasťou našich softvérových oddelení.

    Plesy IT fakúlt

    Koniec roka tradične patrí plesaniu. Najskôr nás na ples pozvali študenti Fakulty elektrotechniky a informačných technológií, ktorí 8. novembra 2018 pripravili „Oskarovú noc elektrotechnikov”. Aby na plese všetko fungovalo tip-top, poskytli sme im finančnú pomoc. 

    Študenti Fakulty riadenia a informatiky v stredu 22. novembra 2018 zorganizovali už IX. ročník reprezentačného plesu FRI. Našu spoločnosť zastupoval kolega Ing. Marián Koprda, ale aj hlavná cena v tombole – kamera Go Pro.

    Oba plesy si študenti aj pedagógovia veľmi pochvaľovali a dobrá zábava trvala až do skorého rána. My za našu spoločnosť chceme poďakovať študentom aj univerzitám za úspešnú spoluprácu v roku 2018 a tešíme sa na akcie, ktoré prinesie rok 2019.


    Späť