So Scheidt & Bachmann parkujú v Žiline už aj cyklisti

    - Ľudské-zdroje

    Zamestnanci spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko, s.r.o. sú na žilinských cestách dobre známi cyklisti. V minulom roku sa do súťaže "Do práce na bicykli" zapojilo až 26 z nich, vďaka čomu sa naša spoločnosť stala najpočetnejšie zastúpenou firmou v Žiline. Naši zamestnanci ostali bicyklom verní aj po skončení súťaže a do práce jazdia na dvojkolesových tátošoch po celý rok.

    Zelený projekt nielen pre našich cyklistov

    Po presťahovaní oddelenia parkovacích systémov do nových priestorov na Bernolákovej ulici, začali naši zamestnanci využívať cyklostojany pri Krajskej knižnici v Žiline Aby sa tam pomestili s ostatnými cyklistami, spojili sme naše sily s občianskym združením Mulica a pustili sa do projektu vybudovania nových stojanov pre knižnicu.

    Nasledovala séria konzultácií s dopravným inžinierom, vedením knižnice i zástupcami mesta. Dohodli sme sa, že pri knižnici k existujúcim cyklostojanom osadíme ďalších šesť. Náš projekt všetky strany jednohlasne odsúhlasili.

    "Sme veľmi vďační spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko, s.r.o., že rozšírila počet cyklostojanov, ktoré už kapacitne nestíhali nápor používateľov. Aj vďaka vám je naša knižnica zase o niečo zelenšia," povedala Mgr. Katarína Šušoliaková, riaditeľka Krajskej knižnice v Žiline, na margo úspešnej spolupráce.

    Keď sa ítečkári nadchnú pre cyklistiku

    Celý projekt koordinoval Michal Žarnay z oddelenia parkovacích systémov. Spoločnosť Scheidt & Bachmann Slovensko s.r.o. financovala nákup cyklostojanov a naši IT zamestnanci dokázali, že sú nielen šikovní vývojári, ale vedia sa obracať aj s montážnymi kľúčmi. Osadenie nových stojanov im išlo od ruky a od októbra 2017 slúžia stojany širokej verejnosti.

    Ich vybudovanie si pochvaľujú aj naši zamestnanci. "Som rád za každý nový posun k cyklo-friendly mestu, lebo občas sa tu ráno ozaj ťažko dýcha," hovorí Miloš Comorek z oddelenia parkovacích systémov.

    Nové cyklostojany budeme čoskoro potrebovať. Naši cyklisti sa totiž poctivo pripravujú na ďalší ročník súťaže "Do práce na bicykli". Tento rok máme smelé ciele. Držte nám palce.

    Zľava Ing. Michal Žarnay, PhD., cyklonadšenec a koordinátor projektu za Scheidt & Bachmann, Mgr. Katarína Šušoliaková, riaditeľka Krajskej knižnice v Žiline a Ing. Marián Koprda, vedúci oddelenia parkovacích systémov Scheidt & Bachmann.
    Miroslav Urban, servisný pracovník na oddelení parkovacích systémov Scheidt & Bachmann, osádza cyklostojany pred knižnicou.

    Späť