Sme jedným z TOP zamestnávateľov v IT za rok 2018

    - Ľudské-zdroje

    Najväčší slovenský pracovný portál Profesia vyhlasuje každý rok anketu o najatraktívnejšieho zamestnávateľa v niekoľkých kategóriách. Naša spoločnosť bola v ankete nominovaná po prvýkrát a dosiahla nečakaný výsledok. 

    Centrála spoločnosti Scheidt & Bachmann sídli v Žiline na Priemyselnej ulici. Ďalšie jej pobočky nájdete v Žiline (Living centrum na Solinkách a na ulici A. Bernoláka), Bytči a Bratislave

    Ako sme sa ocitli v ankete?

    Umiestniť sa v ankete „Naj zamestnávateľ“ je pre každú spoločnosť veľká prestíž. Ukazuje, aká je firma atraktívna pre uchádzačov o zamestnanie a ako sa stará o svojich zamestnancov. Profesia na základe rôznych kritérií vyberie 20 firiem v 10 kategóriách. „O nomináciách firiem v každej kategórii rozhodla predchádzajúca analýza ich správania pri náboroch nových ľudí. Sledovali sme celkové počty zverejnených pracovných pozícií, absolútne počty videní pracovnej ponuky, a aj priemerný počet reakcií. Pomerne komplikovaným vzorcom sme tieto hodnoty anonymizovane prepočítali a získali poradie na prvých 20 miestach v každej kategórii,” hovorí Profesia o ankete.

    Od začiatku októbra do konca decembra hlasuje verejnosť. Hlasovať môže každý bez ohľadu na to, či je alebo nie je zamestnancom firmy nominovanej v ankete vrátane kandidátov, ktorí sa o zamestnanie v danej firme uchádzajú. Hlasovanie je dobrovoľné a anonymné. V tomto ročníku ankety hlasovalo viac ako 13-tisíc ľudí. 

    Nominácia nás milo prekvapila

    Samotná nominácia do ankety Naj zamestnávateľ v kategórii IT a telekomunikácie nás potešila aj prekvapila, keďže naša firma síce vyvíja softvér pre dopravné systémy, ale vyrába k nemu aj vlastný hardvér. A teda len polovica našich zamestnancov, čo je cca 300 ľudí, pôsobí v IT oblasti. Robíme však všetko pre to, aby naši zamestnanci chodili do práce radi a zároveň mali dostatok času na svoje rodiny,” hovorí Ing. Marína Schiffer, konateľka spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko s.r.o.

    Zamestnanci sa o nominácii našej spoločnosti dozvedeli z internej e-mailovej komunikácie. Avšak hlasovať z pracovných počítačov nemohli. Ako firma máme jednotnú URL, a tak nás naši zamestnanci mohli v ankete podporiť len, ak hlasovali z domu alebo zo svojich mobilov. 

    Novoročný darček

    Keď na personálne oddelenie prišla začiatkom roka pozvánka na galavečer „Najatraktívnejší zamestnávateľ” spolu s informáciou, že sa naša spoločnosť umiestnila v TOP 10 najatraktívnejších IT firiem, dostali sme nečakaný novoročný darček. Na galavečere, ktorý sa konal 30. januára 2019, nás zastupovali dve dámy – Ing. Marína Schiffer, konateľka spoločnosti a Ing. Katarína Veneny, personálna manažérka.

    Keď som na veľkoplošnej obrazovke počas galavečera videla názov našej spoločnosti, bola som nesmierne hrdá, že sme medzi slovenskými IT gigantmi, hoci našu spoločnosť považujeme skôr za menšiu žilinskú firmu s rodinnou atmosférou. Tajne som verila, že sa umiestnime na 3. mieste. Nakoniec sme na stupni víťazov nestáli. To však vôbec nevadí. Máme o dôvod viac, aby sme sa mohli neustále zlepšovať,” hovorí Katarína Veneny.

    Dopĺňa ju Marína Schiffer: „Chcem v mene celej spoločnosti poďakovať všetkým, ktorí za nás hlasovali a najmä našim zamestnancom, lebo bez nich by sme nemohli rásť a byť na slovenskom trhu už od roku 1995.


    Späť