Šéfovia v akcii

    Created by Katarína Labudová | - Celofiremné-správy

    Ťažké časy si vyžadujú netradičné riešenia. Preto sa do boja s koronavírusom postavili aj konatelia Scheidt & Bachmann Slovensko. Svoje kancelárie vymenili za „prvú líniu“, aby ochránili zamestnancov.

    Konatelia Dr. Peter Lazar a Ing. Ján Krúpa v čase pandémie koronavírusu stíhajú nielen svoje manažérske úlohy, ale po pracovnej dobe a cez víkendy pravidelne dezinfikujú všetky slovenské pobočky (okrem bratislavskej). „S nápadom, aby sme dezinfekciu priestorov robili sami, prišiel Dr. Lazar. Najskôr sme objednali špecializovanú firmu. Videli sme, s čím a ako pracujú. Zistili sme, že to nie je žiadna veda. Postriekať slivku v záhrade ručným postrekovačom je podľa mňa komplikovanejšie,“ smeje sa J. Krúpa. 

    Nakúpili potrebnú „výzbroj“ – ochranné odevy, masky a tzv. foggery – zariadenia, ktoré z dezinfekcie vytvárajú elektrostaticky ionizovanú hmlu. Tá sa po usadení na rôzne povrchy premení na povlak ničiaci vírusy a baktérie, a to aj niekoľko dní po aplikácii. Takto vyzbrojení dezinfikujú všetky chodby, dvere, kancelárie, testovacie miestnosti, zasadačky, šatne, kuchynky aj toalety.
     

    Pobočka Trvanie dezinfekcie
    Výroba Bytča 3 hodiny
    Priemyselná Žilina 45 minút
    Parking Solutions (Bernolákova) Žilina 20 minút
    Fare Collection Systems (Living centrum) Žilina 45 minút

     

    Obaja páni sa zhodujú, že sa im táto ich „bokovka“ zapáčila. „Je to technicky zaujímavé a zároveň výzva,“ hovorí J. Krúpa a P. Lazar ho dopĺňa: „Máme perfektné vybavenie, ja aj šarmantnú pomocníčku – moju manželku – a po každej dezinfekcii veľmi dobrý pocit, že chránime zdravie našich zamestnancov.“ Ak ich zamestnanci náhodou prichytia v akcii, úsmevom ich pozdravia, ukážu palec hore a najmä si pochvaľujú, že môžu pracovať v bezpečnom prostredí. Ďalšou výhodou je, že konatelia takto šetria nemalé finančné prostriedky spoločnosti. 


    Späť