Rastie u nás nové IT centrum

    Created by Katarína Labudová | - Celofiremné-správy

    Odkedy sa naša výroba odsťahovala z centrály na Priemyselnej ulici v Žiline do Bytče, výrobné priestory zívali prázdnotou. To sa však už čoskoro zmení.

    V marci 2022 sme spustili rekonštrukciu výrobných priestorov, ktorá by mala byť ukončená do konca tohto roka. Cieľom prestavby je vytvoriť moderné kancelárske, testovacie a spoločenské priestory v zaujímavom industriálnom štýle.

    Všetci pokope

    Do centra sa následne presťahujú softvérové divízie Parking Solutions a Fare Collection Systems, ktoré doposiaľ sídlili v prenajatých priestoroch v rôznych častiach mesta. Svoje testovačky sem presunie aj divízia Fuel Retail Solutions. Od roku 2023 tak všetky naše divízie nájdete v našej centrále.

    Čo nájdete v centre

    Po obvode centra sa budú nachádzať kancelárie s veľkými oknami, aby mali zamestnanci pri práci dostatok denného prirodzeného svetla. Oproti kanceláriám budú orientované moderné mítingovky (vybavené aj zasúvacími stenami na zväčšenie kapacity), kuchynky, sociálne zariadenia či kiosky pre nerušené hovory zamestnancov.

    V strede centra bude dominovať priestranné konferenčné a relaxačné átrium s auditóriom. Slúžiť bude na organizovanie školení, workshopov či firemných benefitov (dni zdravia, masáže...). Okolo átria budú rozmiestnené veľké testovacie centrá s rozlohou až 1 000 m2 či showroom, v ktorom budú kolegovia z divízie Fare Collection Systems pred zákazníkmi realizovať akceptačné testy svojich systémov a aplikácií.

    Súčasťou centra bude aj vyvýšené priestranné plató – určené pre športovcov, ktorí v ňom nájdu priestor na individuálne či skupinové cvičenie. Okrem toho bude vybavené aj lezeckou stenou, ping-pongovými a biliardovými stolmi či kalčetom. Naši zamestnanci si tak sedavé povolanie budú môcť kompenzovať aktívnou formou oddychu.

    Zapojili sme zamestnancov

    Do návrhu projektu vývojárskeho centra sme zapojili aj zamestnancov. Tí mohli pridávať svoje návrhy na vylepšenia nového pracoviska. Do projektu tak bola napríklad zapracovaná bouldering stena či vlastná kantína, ktorá doposiaľ u nás chýbala. Pribudnú aj nové parkovacie miesta okolo celej budovy centra. Milovníkov cyklistiky, ktorých je v našej spoločnosti naozaj veľa, potešia aj kryté cyklostojany a nabíjačka na elektrické bicykle a kolobežky.

    Plán B pre budúci rast

    V našom novom centre bude pracovať takmer 300 IT kolegýň a kolegov. Vedenie však počíta, že ich počet bude v nasledujúcich rokoch stále rásť a v zálohe majú riešenie: „V severovýchodnej časti budovy stále ostáva dostatok miesta na vytvorenie ďalších pracovných priestorov.“ hovorí Ing. Marína Schiffer, konateľka spoločnosti.


    Späť