Pripraviť sa, pozor, S&B na štart!

    - Ľudské-zdroje

    V našej spoločnosti športuje každý, kto môže. Počet aktívnych športovcov už prevýšil počet pasívnych. Športujú zamestnanci rôzneho veku, z rôznych oddelení, pracovných funkcií, muži aj ženy. Prečítajte si, kde všade posledné mesiace roka 2018 naši zamestnanci súťažili.

     

    Rozcvička pred pretekmi

    Žilinský mestský polmaratón

    V sobotu 15. septembra 2018 sa na štart Žilinského mestského polmaratónu postavilo 26 bežkýň a bežcov z našej spoločnosti. Hoci sa beh konal už po štvrtýkrát, naši bežci mali vo firemných dresoch premiéru a dokonca niektorí pretekali prvýkrát v živote. „Pre mňa osobne to bol veľký zážitok. Behanie sa mi zapáčilo a chcem v ňom pokračovať,“ hovorí Lukáš Ondro zo Systémov pre čerpacie stanice, ktorý patrí medzi bežeckých nováčikov v drese Scheidt & Bachmann. 

    Roman Murárik zo Systémov pre železničnú zabezpečovaciu techniku je skúsený bežec a na polmaratóne si odbehol najdlhšiu možnú trať. Jeho najväčší zážitok z maratónu? „Že som vôbec dobehol do cieľa. Toto bol môj druhý najťažší polmaratón v živote.“ Zmiešané dojmy z behu uličkami Žiliny mal aj Pavol Hudák zo Systémov pre parkoviská a centrá voľného času: „Štart pretekov bol dosť nahusto, pretekárov bolo veľa a miesta až tak nie. Náročný bol aj beh po dlažobných kockách.“

    Všetci si však pochvaľovali skvelú atmosféru, organizáciu a fanúšikov, ktorí ich povzbudzovali pozdĺž celej trate. Niektorí si doniesli aj vlastných. „V cieli na mňa čakala manželka a 2-ročný syn, ktorý si tiež odbehol kúsok trate,“ hovorí Juraj Pacík zo Systémov vybavenia cestujúcich. Jeho kolega Miloš Ťažký si na fandenie vzal celý triatlonový klub Chlpaté Gazely. 

    V cieli si naši bežci spoločne zapózovali pred objektívom fotoaparátu a dohodli sa, že budúci rok si preteky zopakujú a presvedčia ďalších kolegov, aby si mestský polmaratón vyskúšali tiež. Veď najkratšia trať mala len 5 km a tú zvládnu aj menej zdatní športovci. 

    Žilinské blatíčko

    Predposlednú septembrovú sobotu si kolegovia a kolegyne zo Systémov vybavenia cestujúcich siahli až na dno svojich športových síl. Vyskúšali totiž netradičné preteky – Žilinské blatíčko. Na trati dlhej 8 km na nich čakalo 15 rôznych prekážok. Popasovať sa museli s nánosmi bahna, sychravým počasím a miestami aj s prekonaním osobných limitov. 


    Na štart Blatíčka sa postavilo 21 našich pretekárov. Rozdelení boli do 2 tímov a pretekali nielen každý za seba, ale najmä ako tím, aby potvrdili slová vytlačené na chrbte firemných tričiek „Living team spirit“, čiže „Žijeme tímovým duchom“. Všetky prekážky zdolávali spoločne.

    Keď niekto nevládal, navzájom sa hecovali, ťahali, bojovali. V tej chvíli nezáležalo, kto je nadriadený a kto podriadený. Boli jedným tímom s jasným cieľom – v zdraví, aj keď po uši zablatení, dobehnúť do cieľa a preteky si čo najviac užiť. Nakoniec sa im to podarilo a v cieli im nechýbal úsmev na perách.

    Challenge Cup

    Okrem behania to našim zamestnancom ide aj s volejbalovou loptou. V roku 2018 sa až dvakrát zúčastnili Challenge cupu, turnaja žilinských firiem vo volejbale. V každom firemnom družstve musia hrať len amatérski hráči, aspoň jedna zástupkyňa ženského pohlavia a maximálne 2 hráči, ktorí nie sú zamestnancami firmy (manželia, súrodenci či bývalí zamestnanci). Naše firemné družstvo má na turnaji vždy najviac žien a externé posily potrebujeme len v nevyhnutnom prípade.


    Posledné letné lúče si na konci septembra naše volejbalové družstvo vychutnalo na turnaji pod holým nebom. Po prvýkrát v histórii turnaja sa hralo na beachvolejbalových ihriskách na Žilinskej mestskej plavárni. Našich 5 zástupcov vytvorilo 2 dvojčlenné družstvá. Rolu náhradníka v oboch družstvách plnil Rado Čurný zo Systémov vybavenia cestujúcich. Turnaj si všetci naši zamestnanci užívali, dokonca chytili bronz, aj keď len posledný slnečný. Domov nakoniec odchádzali s celkovým 5. miestom a kopcom vtipných príhod. 


    24. novembra sa volejbalisti zišli opäť. Tentokrát v telocvični na Hollého ulici. Naši 8 statoční zástupcovia, z toho 3 ženy, bojovali o dušu, hádzali rybičky jedna radosť, smečovali, ale hlavne sa skvele bavili. A bolo z toho opäť 5. miesto. Naša kolegyňa Janka Srpoňová zo Systémov pre parkoviská a centrá voľného času získala ocenenie aj „Najkrajšia rybička“. Ďakujeme vám milé kolegyne a kolegovia za úspešnú reprezentáciu našej spoločnosti a veríme, že sa tento rok sa na turnaji posuniete aspoň o jedno miesto vyššie.

    Hrazda Challenge

    Od augusta 2018 si môžu naši kolegovia zo Systémov vybavenia cestujúcich preveriť svoju kondičku na hrazde. Aby ich cvičenie aj motivovalo, vymyslel Juraj Pacík súťaž „Hrazda Challenge“. Každý, kto na hrazde cvičí, si môže svoje výsledky v zhyboch a vo visení zapisovať na spoločnú tabuľu. Každé dva mesiace je vyhlásený jeden víťaz v mužskej a jedna víťazka v ženskej kategórii. Odmenení sú putovnými pohármi. Súťaž sa teší silnej diváckej podpore. Z kancelárií vytiahne väčšinu kolegov a kolegýň, ktorí súťažiacich búrlivo povzbudzujú. Vďaka tomu sa každý mesiac časy visenia predlžujú a počet zhybov zväčšuje. 


    Späť