Požiar v Žiline: Update #1

    - Celofiremné-správy

    Štyri dni po požiari nášho IT centra je vyšetrovanie príčin a odstraňovanie jeho následkov v plnom prúde.

    Každý deň sa stretáva pracovná skupina tvorená slovenskými a nemeckými zástupcami, ktorá koordinuje ďalší postup sanácie, vypratávania a triedenia zariadení a nábytku.

    Už v stredu sa vývojoví pracovníci zapojení do časovo kritických projektov mohli vrátiť do práce, a to vďaka skvelej tímovej práci všetkých kolegov. Veľké obavy sú najmä o testovacie zariadenia – hlavne z divízie FCS. Aj v prípade, že bude možná ich oprava, potrvá prinajlepšom niekoľko týždňov, kým budú plne funkčné a využiteľné vo všetkých projektoch.

    Je pochopiteľné, že medzi slovenskými zamestnancami vládne veľká neistota; k čomu sa vyjadril aj Dr. Norbert Miller (CEO): „Technologické centrum v Žiline bude, samozrejme, obnovené a bude rovnako krásne ako predtým! Kvôli požiaru budeme mať ešte prácu navyše. Nikto sa nemusí obávať o svoje pracovné miesto. Práve naopak, teraz potrebujeme ešte viac zamestnancov!"

    Je jasné, že veľké časti budovy sa budú musieť vypratať a potom znovu postaviť. Pravdepodobne to bude trvať dlhšie ako predchádzajúca rekonštrukcia. Nakoniec však bude IT centrum späť.


    Späť