Parkovanie v Trnave so systémom entervo

    - Parking-Solutions

    Mesto Trnava sa rozhodlo riešiť neúnosnú situáciu s parkovaním na Starohájskej ulici - pri poliklinike - nasadením parkovacieho systému. Od decembra je na parkovisku v prevádzke parkovací systém  entervo, ktorý používa ako parkovacie médium čipové žetóny ChipCoin.

    Mesto Trnava sa rozhodlo riešiť neúnosnú situáciu s parkovaním na Starohájskej ulici - pri poliklinike - nasadením parkovacieho systému. Od decembra je na parkovisku v prevádzke parkovací systém entervo, ktorý používa ako parkovacie médium čipové žetóny ChipCoin.

    Výber práve tohto média znamená pre prevádzkovateľa hlavne peňažnú úsporu, pretože tento systém nevyžaduje neustále investície do parkovacích lístkov. Servisné náklady, nižší počet servisných zásahov a lacnejšie náhradné diely sú len niektoré z výhod oproti bežným parkovacím systémom na papierové lístky.

    Parkovací systém umožňuje držiteľom kariet využívať parkovisko na prejazd do parkovacieho domu vo vymedzenej časovej lehote.

    Parkovací systém – riešenie pre preplnené parkovisko

    Vjazd na parkovisko umožňujú dva vjazdové a výjazd dva výjazdové terminály. Na úhradu parkovacieho poplatku slúži jedna automatická pokladňa v bezbariérovom prevedení - easy access. Dve veľké informačné tabule s trojciferným číslom zobrazujú počet voľných parkovacích miest, takže parkujúci už z diaľky vidia údaj o obsadenosti parkoviska.

    Systém je riadený zo vzdialenej centrály a je pod dohľadom mestského kamerového systému. Každé prevádzkové zariadenie obsahuje telefonickú hlásku – intercom s priamym prepojením na pracovisko obsluhy, ktorá poskytne parkujúcim v prípade núdze potrebné informácie.

    Už prvé skúsenosti s prevádzkou parkoviska ukázali, že predtým preplnené parkovisko je efektívnejšie využité a parkujúci majú možnosť pohodlne zaparkovať.

    (január 2013)


    Späť