Naši cyklisti 10. najlepší na Slovensku

    - Ľudské-zdroje

    Máj sa na Slovensku nesie v znamení celoslovenskej súťaže Do práce na bicykli. Cyklisti zo Scheidt & Bachmann Slovensko tento ročník zakončili rekordne, aj keď im počasie doslova hádzalo polená pod kolesá bicyklov.

    Počas 22 súťažných a zároveň pracovných dní pršalo 18 a priemerná denne teplota bola na úrovni 15 °C. Nepriaznivé počasie bolo hlavným dôvodom, prečo sa slovenským kolegom nepodarilo najazdiť na bicykli viac kilometrov ako vlani, hoci sa ich do súťaže prihlásilo až 103. Bicyklovali študenti, zamestnanci výroby, kvality, personálne referentky, programátori, manažéri, dokonca vzorom pre ostatných zamestnancov bol aj konateľ – Ing. Ján Krúpa. Napriek sťaženým podmienkam sa nevzdali a statočne bojovali. Napokon sa im podarilo nabicyklovať až 6 885 km, ušetriť takmer 2 tony CO2 a skončiť na úžasnom 10. mieste spomedzi prihlásených spoločností na Slovensku. V rebríčku pred nimi skončili zamestnanci pošty, železníc, ministerstiev či najväčšej slovenskej univerzity.  

    Po prvýkrát sa vytvoril cyklotím v Bytči a podarilo sa mu skončiť v tomto meste na peknom 3. mieste (52 jázd, 288 km). Cyklisti z bratislavskej pobočky absolvovali 172 jázd a prešli 1 832 km. Až 796 km z nich našliapal najlepší tohtoročný cyklista – Tomáš Benč. V silnej konkurencii bratislavskí cyklisti obsadili 41. miesto. Najviac sa darilo žilinským kolegom a kolegyniam. Spolu na bicykli prešli  4 766 km v 1 234 jazdách a v Žiline triumfovali. Vôbec po prvýkrát v histórii predbehli svojho najväčšieho konkurenta – spoločnosť KIA a radovali sa z vytúženého víťazstva. Ako viacerí priznali, práve túžba vyhrať, bola pre nich hnacím motorom, aby na bicykel vôbec vysadli, hoci to znamenalo, že prídu do práce celí premočení a vymrznutí. Dokonca si založili skupinu na Facebooku, kde sa navzájom burcovali a zdieľali svoje zážitky z bicykla. Napríklad Braňo Lulek, softvérový vývojár v divízii Parking Solution, stretol po ceste z práce stádo diviakov, no ani to ho neodradilo. 

    Úspech cyklisti oslávili spoločnými cykloraňajkami. Pre každého účastníka bol pripravený pamätný diplom a všetci, ktorí na bicykli prešli viac ako 30 km, boli zaradení do losovania o praktické výhry. Na záver si urobili tradičnú fotku v súťažných tričkách pod logom spoločnosti.
    Tento ročník Do práce na bicykli bol výnimočný aj tým, že sa naša spoločnosť po prvýkrát stala partnerom celého projektu a finančne podporila organizátora, Občiansku cykloiniciatívu Banská Bystrica. „Záleží nám na ochrane životného prostredia. Zároveň môžeme prispieť k rozvoju cyklodopravy na Slovensku a povzbudiť čo najviac našich zamestnancov, aby vyskúšali ekologický spôsob dopravy do a zo zamestnania,” hovorí Ing. Róbert Kulla, konateľ Scheidt & Bachmann Slovensko, s.r.o.


    Výsledky Scheidt & Bachmann Slovensko v súťaži Do práce na bicykli

      2017 2018 2019
    Cyklisti 26 70 103
    Kilometre 3326,51 9096,31 6885,47
    Jazdy 693 1497 1459
    Ušetrené CO2 [kg] 859,2 2403,36 1923,04
    Umiestnenie v Žiline 5. 2. 1.
    Umiestnenie v SR 38. 18. 10.

    Späť