Missing Maps Mapathlon

    Created by Katarína Labudová | - Celofiremné-správy

    Niekedy stačí málo, aby sme pomohli veľkej veci. Platí to aj pre workshop Missing Maps Mapathlon, ktorý sa uskutočnil v jednej z pobočiek Scheidt & Bachmann Slovensko. 

    V stredu 12. februára 2020 prepožičala slovenská pobočka FCS sídliaca v priestoroch Living centra v Žiline svoju mítingovku pre Missing Maps Mapathlon. Workshop mal pomôcť humanitárnej organizácii Lekári bez hraníc (Médecins Sans Frontières) s vektorizáciou satelitných snímkov nezmapovaných geografických oblastí. Lekárske a logistické tímy vďaka nim môžu pri rôznych mimoriadnych situáciách pracovať rýchlejšie, efektívnejšie a adresnejšie.

    Mapathlonu sa môže zúčastniť každý; stačí mať čas, chuť a vlastný notebook. O priestory a občerstvenie sa tentokrát postarala naša spoločnosť. Stretlo sa u nás 14 účastníkov z radov študentov, dobrovoľníkov a po prvýkrát prišli aj zástupcovia Slovenského červeného kríža. Začiatočníci vektorizovali v prostredí OpenStreetMap, skúsenejší v aplikácii JOSM dva africké regióny: okolie mesta Mbunia v Konžskej demokratickej republike a región Sila v Čade.

    Tento workshop bol 31. mapovací maratón, ktorý zorganizovala vzdelávacia organizácia AMAVET klub č. 962, a súčasne 8. žilinský realizovaný v spolupráci s Fakultou riadenia a informatiky Žilinskej univerzity. Som rád, že už druhá žilinská IT firma hostila toto podujatie. Verím, že sa nám podarí nadviazať aj pravidelnú spoluprácu so Slovenským červeným krížom,“ povedal Milo Ofúkaný z organizácie AMAVET. My sme radi, že sme sa mohli stať partnerom zaujímavého a prospešného podujatia.


    Späť