Máme srdce na správnom mieste

    Created by Katarína Labudová | - Celofiremné-správy

    Keď treba pomôcť, spojíme sily, vyhrnieme rukávy a pustíme sa do práce. Vďaka zanieteným zamestnancom so srdcom na správnom mieste je Scheidt & Bachmann Slovensko už od roku 2015 súčasťou dobrovoľníckeho projektu Naše Mesto. Tento rok dokonca až v dvoch mestách!

    Krajšia Bratislava

    Našu bratislavskú pobočku zastúpili 3 šikovné IT žienky. Obrazovky počítačov a klikanie do klávesnice vymenili za štetce a farbu, aby skrášlili Račiansku ulicu v Bratislave. Spolu s dobrovoľníkmi z ostatných firiem sa im podarilo minúť 30 litrov farby, ktorú použili na náter 180 metrov dlhého zábradlia!

    „Som rada, že som sa mohla zúčastniť tejto zaujímavej akcie a urobiť niečo málo pre skrášlenie verejného priestranstva. Zároveň bolo super nachvíľu vystriedať prácu za počítačom za pohyb na slniečku a stretnúť kolegynky v inom prostredí. Určite všetkým odporúčam pridať sa o rok!“
    Monika Beňová Paulovičová, Backend SW Tester, Fare Collection Systems

    Harmónia ožila farbami

    Desať kolegov zo Žiliny maľovalo tiež. Avšak interiér. Centrum sociálnych služieb Harmónia potrebovalo vymaľovať dve miestnosti pre svojich klientov. Hlavným poslaním centra je pomôcť ľuďom (bez domova, z detského domova, nezamestnaným, psychicky chorým či ľuďom v krízových situáciách) stabilizovať sa a integrovať späť do spoločnosti. Zatiaľ, čo sa centrum sústredilo na pomoc ľuďom, naši kolegovia sa pustili do práce pomôcť centru. A práca so štetcami im šla rovnako dobre, ako vývoj a testovanie softvéru. Nielenže obe miestnosti v priebehu 5 hodín vymaľovali, ale natrieť stihli ešte aj sokle. Za skvele odvedenú prácu si vyslúžili od vedenia aj klientov zariadenia veľkú pochvalu!

    „Myslím si, že po nás ostala pekná spomienka pre klientov CSS Harmónia. Popasovali sme sa síce s trošku neprístupnejším priestorom, ale nakoniec sme boli v skrášľovaním priestorov, ktoré klienti denne využívajú, úspešní. Dokonca sme na dohodnutú aktivitu nepotrebovali žiadnu inú pomoc a dievčatá z druhej spoločnosti sa mohli venovať skrášľovaniu vonkajšieho oplotenia zariadenia. Organizátori aj ľudia z Harmónie boli veľmi milí a my sa už teraz tešíme, komu budeme môcť pomáhať zase o rok!“
    Martin Václavik, SW Tester, Energy Retail Solutions


    Späť