Keď oslavujú IT dámy

    - Ľudské-zdroje

    Štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci patrí všetkým ženám, ktorých pracovná náplň je spojená so svetom IT. 

    Medzinárodný deň žien v IT oslávili aj kolegyne na Slovensku. Je ich 45 a toto číslo každým rokom stúpa. Pracujú na rôznych pozíciách od testeriek, programátoriek, projektových manažérok a jedna z nich sa vypracovala až na konateľku slovenskej pobočky Fare Collection Systems – Marína Schiffer. Na jej pozvanie sa stretli všetky slovenské IT žienky pri spoločnom obede. 

    „Doteraz sme nemali možnosť, aby sme sa my – ´IT-čkárky zo Scheidt & Bachmann´ – stretli a lepšie sa spoznali. Zároveň to bola skvelá príležitosť, aby som od našich dám zistila, čo máme ako firma urobiť na prilákanie ďalších žien do našich softvérových oddelení,“ hovorí Marína Schiffer. 

    Slávnostný obed IT dám absolvovala Marína v Bratislave aj Žiline. Pozvané dámy si pochvaľovali vynikajúce jedlo, príjemnú atmosféru a plodnú diskusiu. „Bolo to milé posedenie, pretože nemáme veľa šancí stretnúť sa s kolegyňami z iných oddelení. Debatovali sme s Marínou a z jej strany sme cítili skutočný záujem o nás a našu prácu, bez ohľadu na to, na ktorom oddelení pracujeme. Lepšie sme sa s ostatnými kolegyňami spoznali a myslím si, že tento obed utužil aj naše vzťahy,“ hovorí Petra Koššibová, testerka na oddelení Signalling Systems. 

    Jediným mínusom stretnutia bol nedostatok času. Keď sa stretne toľko žien pri jednom stole, minúty neúprosne letia. Na záver Marína poďakovala všetkým účastníčkam a vyjadrila nádej, že stretnutie IT žien zo Scheidt & Bachmann nebude posledné.

    „Všetkým našim IT dámam ďakujem, že na naše softvérové oddelenia prinášajú dôležitý ženský element. V tímoch plnia rolu stmeľovača, motivátora, prinášajú potrebnú iskru, dobrú náladu aj materinskú starostlivosť. Za to si zaslúžia rešpekt nás všetkých!“ uzatvára Marína Schiffer. 


    Späť