Exkurzia 2017: Čo videli študenti „za oponou“

    - Ľudské-zdroje

    Aj v roku 2017 nás navštívili vybraní študenti.  V centre diania videli, ako funguje medzinárodná firma a čo sa skrýva za jej „success story“.

    Mönchengladbach – kolíska našej spoločnosti

    Veríme, že cieľavedomosť a talent sú kľúčom k úspechu. Hľadáme preto spôsoby ako podporovať študentov Žilinskej univerzity v ich rozlete. Napríklad aj prostredníctvom exkurzie do sídla našej materskej spoločnosti v nemeckom Mönchengladbachu. Priamo v centre diania sa tak dozvedia, ako funguje medzinárodná firma a čo sa skrýva za jej „success story“.

    Aj tento rok sme sa vybrali so študentmi na exkurziu do Nemecka. Vybraní študenti z Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity boli bakalári Volodymyr Ponomarenko, Miloslav Slodičák, Silvia Tomancová, Jana Hikaníková, Michal Váňa, Ján Žiak, Jozef Múčka, Matúš Kvak, Martin Kozák, Miroslav Rechtorík.

    Prvý deň – V srdci spoločnosti a Mönchengladbachu

    Skoro celý prvý deň exkurzie študenti strávili v spoločnosti Scheidt & Bachmann, kde na nich čakal bohatý program. Odprezentovali sme im naše produkty, vysvetlili ako fungujú naše divízie a porozprávali sa o dianí vo firme. Po diskusii sme boli už poriadne hladní, a tak sme sa išli naobedovať.

    Po obede sme vzali študentov do výrobnej haly a ukázali im ako vznikajú naše produkty.

    Vo večerných hodinách program pokračoval ďalej prehliadkou centra mesta Mönchengladbach. Deň sme zakončili spoločnou večerou.

    Druhý deň – Krása histórie a nemeckého futbalu

    Druhý deň exkurzie sme sa so študentmi vybrali navštíviť nemecké mesto Kolín. Najviac nám učarovala Katedrála sv. Petra, pri ktorej sme sa spoločne odfotili.

    V neskorších hodinách sme sa presunuli naspäť do Mönchengladbachu. V ten večer sa konal futbalový zápas Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg, ktorý sa skončil remízou (1:1). Po napínavom súboji sme si vychutnali večeru vo VIP lóži Scheidt & Bachmann.

    Využite príležitosť

    Ďakujeme študentom, ktorí sa zúčastnili exkurzie. Zároveň by sme chceli vyzvať ostatných, aby sa tiež chopili šance. Pre niektorých študentov je zážitok z exkurzie natoľko presvedčivý, že zostanú pracovať pre našu spoločnosť aj po štúdiu. Prihláste sa na našu exkurziu budúci rok aj vy a získate jedinečnú príležitosť ako nám nahliadnuť do kuchyne.

    (apríl 2017)


    Späť