Boli sme partnerom podujatia Hack Košice

    Created by Labudová Katarína | - Celofiremné-správy

    Naša spoločnosť sa stala zlatým sponzorom zaujímavého podujatia, ktoré preverilo vývojárske schopnosti mladých IT nadšencov z celého sveta.

     

    Hack Kosice 2023 je najväčší medzinárodný študentský hackathon v strednej Európe. Konal sa počas víkendu 1. a 2. apríla 2023 v košickom Kunsthalle. Zúčastnilo sa ho 200 mladých hackerov z 27 krajín (6 kontinentov). Počas 24 hodín mali pokoriť výzvy sponzorov, mohli sa zúčastniť inšpiratívnych workshopov, zažiť kopec zábavy a hlavne vyhrať zaujímavé ceny.

    Naša spoločnosť si pre účastníkov pripravila „challenge“, ktorej cieľom bolo vytvoriť mobilnú aplikáciu pre cestujúcich s rôznymi možnosťami prepravy – od chôdze cez bike sharing až po MHD a s rôznymi funkcionalitami či filtrami. Výzvu si vybrali 3 tímy, ktoré sa mohli kedykoľvek obrátiť na našich kolegov, aby ich usmernili a podporili.

    V nedeľu naobed už študentské tímy prezentovali výsledky svojej práce pred našou odbornou porotou, ktorá rozhodla o víťaznom tíme. Tým sa stal „Ipsum Lorem“, ktorý tvorili mladí ukrajinskí vývojári a ich aplikácia „Forward!“.

    Tím splnil takmer všetky zadané kritériá, pripravil komplexné a inovatívne riešenie, navrhol monetizačný model a skvele odprezentoval svoju multiplatformovú aplikáciu.

    Ich výkon ocenili aj organizátori hackathonu, vďaka čomu sa tím umiestnil na 2. mieste spomedzi všetkých účastníkov. Ako darček od našej spoločnosti im Ing. Marína Schiffer, konateľka Scheidt & Bachmann Slovensko, odovzdala akčné kamery.

    Členom tímu „Ipsum Lorem“ srdečne gratulujeme!


    Späť