Bežali sme na najstaršom atletickom podujatí na Slovensku

    - Ľudské-zdroje

    Až 31 reprezentantov našej spoločnosti bežalo na rekordnom 69. ročníku Národného behu Devín - Bratislava. Tento súťažný beh je najstarším atletickým podujatím na Slovensku.

    31 reprezentantov našej spoločnosti bežalo na 69. ročníku Národného behu Devín - Bratislava. Tento súťažný beh, ktorý sa konal 10. apríla 2016, je najstarším atletickým podujatím na Slovensku.

    Spolu s konateľmi Marinou Schiffer a Jánom Krúpom zdolalo našich 21 kolegov 11625-metrovú trasu "Veľkého Devína". Ďalších 10 účastníkov, medzi ktorými boli najmä deti našich kolegov, odbehlo 2600 metrov "Malého Devína".

    Len pár minút za víťazom

    Najrýchlejším členom tímu bol Jan Obuch, ktorý zabehol "Veľký Devín" za 44 minút a 13 sekúnd. Finišoval len 10 minút za víťazným Keňanom a necelé 4 minúty za najlepšou ženou v bežeckom poli!

    Držíme spolu a nevzdávame sa

    "Teším sa, že sa na štarte stretlo toľko kolegýň a kolegov, aby bežalo za Scheidt & Bachmann. Naše bežecké motto bolo 'Nevzdávame sa', a preto som teraz veľmi hrdá, že každý prišiel do cieľa," povedala Marina Schiffer, konateľka spoločnosti Scheidt & Bachmann Slovensko.

    Ján Krúpa, konateľ našej firmy, ju doplnil: "Na prvom mieste bol tímový duch a beh bol pre nás pravým spoločným zážitkom. Ďakujem všetkým našim bežcom za ich veľké odhodlanie."

    Národný beh Devín - Bratislava je národný bežecký sviatok

    Z Devína sa prvýkrát bežalo v roku 1921. Tým sa tieto preteky stali najstarším cestným behom na Slovensku a najdôležitejším podujatím v slovenských dejinách ľahkej atletiky. Cieľom podujatia je šíriť šport medzi ľudí.

    Tento 69. ročník dosiahol rekord v počte účastníkov, ktorých bolo 6500 vo všetkých vekových a výkonnostných kategóriách.

    (apríl 2016)


    Späť