Aj naši kolegovia stavali Žilinu na nohy

    - Ľudské-zdroje

    V júni sa žilinská pobočka Scheidt & Bachmann Slovensko po prvý raz zapojila do národného projektu Naše Mesto, ktorý organizuje Nadácia Pontis a skupina firiem Engage. Mottom 10. ročníka bolo “Postavme naše mesto na nohy” a do aktivít sa zapojilo takmer 9500 dobrovoľníkov z viac ako 100 firiem asi v 30 mestách Slovenska.

    Zachraňovali sme to, čo bolo staré

    Naši 12 kolegovia venovali cca 100 hodín trom neziskovým organizáciám: obnovovali starý nábytok rodinného centra pre OZ Rodinná Rozprávka, oddychové lavičky Zariadenia pre seniorov a domovu sociálnych služieb v Žiline a pomáhali Združeniu na záchranu Lietavského hradu pri špárovaní južnej steny jeho Pravouhlého bastiónu na predĺženie životnosti historického muriva.

    Jaroslav Mitterpach za hradných špárovačov zhodnotil: “Práca sa nám páčila, užili sme si pobyt v prírode a manuálnu prácu, ktorá nám utužila pracovné vzťahy.”

    Sme firma, ktorá pomáha

    Okrem rozšírenia povedomia o značke Scheidt & Bachmann medzi neziskovými organizáciami a získania zaujímavých kontaktov sme mali možnosť rozšíriť si svoj životný obzor, zažiť príjemné pocity z pomoci druhým, a tiež pri vzájomnej spolupráci lepšie spoznať kolegov z iných oddelení.

    O projekte Naše Mesto

    Projekt prepája firemný sektor so samosprávou a neziskovými organizáciami, dáva možnosti zamestnancom v rámci pracovného času zrealizovať prospešné aktivity pre svoje mesto a firmám príležitosť pre zvýšenie svojho pozitívneho pôsobenia na okolie.

    nase mesto lietavsky
    Naši kolegovia pri špárovaní steny Lietavského hradu
    nase mesto pre seniorov
    Kolegovia zo Scheidt & Bachmann Slovensko pomáhajú seniorom
    nase mesto rodinna rozpravka
    Renovujeme starý nábytok rodinného centra pre OZ Rodinná Rozprávka

    Späť