Ako sme učiteľov posadili do lavíc

    - Ľudské-zdroje

    Pre pedagógov sme pripravili veľké prekvapenie. Mali zhotoviť dosku plošných spojov. Ako to zvládli?

    U nás v Scheidt & Bachmann Slovensko vieme, že investícia do vzdelania sa vždy vráti. Preto už takmer 10 rokov úzko spolupracujeme so Strednou odbornou školou strojníckou v Kysuckom Novom Meste. A túto jeseň sme pre pedagógov pripravili veľké prekvapenie.

    Zvládne učiteľ zhotoviť dosku plošných spojov?

    Gram praxe je lepší ako tona teórie, vraví staré príslovie. No platí to aj pre pedagógov? V októbri sme sa toto tvrdenie rozhodli overiť priamo na nich. Pre vybraných stredoškolských učiteľov, ktorí vyučujú odbory mechatronika a elektrotechnika, sme pripravili praktický workshop, na ktorom si mohli vyskúšať, ako by obstáli priamo vo výrobe.

    V žilinskej výrobnej hale mali učitelia za úlohu správne zhotoviť dosku plošných spojov (DPS). Vyskúšali si inovačný spôsob výroby, ktorý sme nedávno zaviedli do praxe, a porovnali si ho s klasickou výrobou, ktorú už poznali.

    Treba uznať, že všetci pedagógovia prijali výzvu s nadšením a modernej technológie sa nezľakli. Po úvodom interaktívnom zaučení dokázali dosku skompletizovať, urobili optickú kontrolu a finalizáciu DPS a vyskúšali si aj obsluhu a údržbu spájkovacej linky. Hneď by sme ich prijali do zamestnania.

    Aké je to v koži žiaka

    "Na jeden deň som sa znovu stal študentom a bolo to naozaj príjemné. Som veľmi rád, že som si otvoril obzory, užil si priateľské prostredie a mohol si ohmatať technologické vychytávky, ktoré teraz letia," povedal na konci dňa jeden z pedagógov.

    Všetci účastníci workshopu boli spokojní a my veríme, že sa o nadobudnuté praktické skúsenosti podelia aj so svojimi študentmi.

    Už 10 rokov posúvame slovenské školstvo dopredu

    Naša spolupráca so Strednou odbornou školou v Kysuckom Novom Mesteúspešne prebieha takmer jednu dekádu. Za tú dobu sme pre študentov aj pedagógov zrealizovali niekoľko školení, prezentácií a podobných praktických workshopov. Škole pomáhame aj materiálne.

    Je dobrým zvykom, že sa zástupcovia našej spoločnosti každoročne zúčastňujú maturitných skúšok, zasadajú v maturitnej komisii a sú čestnými hosťami pri slávnostnom ukončení štúdia.

    V Scheidt & Bachmann dávame mladým šancu

    Ako silná a stabilná spoločnosť s vyše 140-ročnou tradíciou sa snažíme aj týmto spôsobom rozvíjať talent a schopnosti mladých ľudí. Chceme im dať príležitosť naučiť sa nové veci, vyskúšať moderné technológie a dopriať im šancu na správny štart.

    (október 2017)

    Workshopisti nás zasypali otázkami

    Späť