Aj takto vyzerá spoločenská zodpovednosť v praxi

    Created by Katarína Labudová | - Ľudské-zdroje

    Vianočné upratovanie sme v Scheidt & Bachmann Slovensko spojili s pomocou druhým.

     S nápadom zrealizovať charitatívnu zbierku prišiel Dr. Peter Lazar, konateľ pre výrobu a logistiku: „Veľa vecí, ktoré sú stále funkčné, končí v košoch, hoci by mohli ešte niekomu poslúžiť.Práve v tomto ´upratovacom čase´ môže svojou troškou prispieť každý z nás, aby sme spoločne naplnili našu firemnú hodnotu – spoločenskú zodpovednosť.“

    Počas decembra sa sekretariáty pobočiek premenili na zberné miesta vytriedeného oblečenia, obuvi, drogérie či hračiek. Do charitatívnej akcie sa zapojili zamestnanci všetkých úrovní aj divízií. Najaktívnejší boli vo výrobe v Bytči a žilinskej centrále, v ktorej sídli administratíva a divízie Signalling Systems a Fuel Retail Solutions.

    8. januára sme viac ako 30 vriec odovzdali OZ Dobrý pastier v Kláštore pod Znievom. „Združenie poznám už dlhšie a viem, že takúto pomoc vždy uvíta. Bol som však milo prekvapený výsledným množstvom pomoci. Rátal som s pár taškami, ktoré dám do kufra. Nakoniec veci musel zaviezť pán Straka z oddelenia logistiky firemnou dodávkou,“ hovorí Dr. Lazar.

    Otec Vladimír Maslák z OZ Dobrý pastier, ktoré prevádzkuje jedno z najväčších zariadení v oblasti pomoci chudobným na Slovensku, sa nášmu daru nesmierne potešil. Poďakoval aj za množstvo zimného oblečenia, ktoré v tom čase najviac potrebovali.

    Pre veľký úspech zbierky sme sa rozhodli, že si ju na Slovensku čoskoro zopakujeme.

    Katarína Labudová

    Firemná hodnota: Spoločenská zodpovednosť


    Späť