Vypli sme mobily a zmerali si sily v stolnom tenise

    - Ľudské-zdroje

    Čo s voľným víkendom? V S&B si urobíme turnaj!

    V našej spoločnosti pracujú samí šikovní ľudia. Sú to nielen odborníci, ale aj vášniví športovci. Ak sa náhodou jeden víkend nekoná žiadne športové podujatie, dokážu si ho zorganizovať sami. Inak to nebolo ani v sobotu 20. októbra 2018.

    2. ročník stolnotenisového turnaja S&B

    Partia 18-tich našich zamestnancov vymenila sobotné leňošenie za stolnotenisový turnaj. Zastúpenie mali všetky softvérové divízie aj výroba, dokonca dorazili aj kolegovia z Bratislavy. Jedinou podmienkou účasti bolo, aby hráči neboli registrovaní v žiadnej stolnotenisovej lige, a turnaj tak bol vyrovnaný (hoci kvalitou a rýchlosťou niekedy pripomínal tradičný ligový zápas).

    Všetci nahodili športové úbory, vytiahli obľúbené raketky a združili sa okolo jedného hracieho stola, aby ho zaplnili trofejami, herným plánom aj občerstvením. 

    Elektronika dostala stopku

    Počítače a mobily by ste na stolnotenisovom turnaji S&B hľadali márne. Naši zamestnanci si vystačili s vlastnými hlavami a klasickými hodinkami. Podujatie tak zafungovalo aj ako detox od elektroniky.

    Ďalšou perličkou turnaja je trofej porazených, ktorá je určená pre víťaza z hráčov, ktorí zaváhali vo vyraďovacej časti.

    Ak ste si mysleli, že turnaj je lážo-plážo, vyvedieme vás z omylu. Každý hráč odohral minimálne 7 a maximálne 10 zápasov. Na oddych moc času nebolo, hráči stáli maximálne jeden zápas. 

    Herný pavúk

    V základnej skupine hráči odohrali 45 zápasov. Hralo sa na 2 sety do 11 bodov. Na základe umiestnenia v skupinách sa následne vytvoril herný pavúk. 

     

    V pavúku sa už hralo na 2 víťazné sety. Vo finále si zmerali sily 4 najlepší hráči. Z bojov si nakoniec pohár víťaza odniesol Bratislavčan Tomáš Benč, ktorý v semifinále porazil aj minuloročného víťaza Romana Veselovského a vo finále Dušana Šeba. 

     

    Celý turnaj odohrali hráči na 7 stoloch za 4 hodiny. Organizátorom turnaja bol Tomáš Trúchly z oddelenia Systémov vybavenia cestujúcich. Dohliadal na hladký priebeh turnaja, kontroloval pitný režim a postaral sa aj o žalúdky hráčov zásobami čerstvých bagiet a sladkostí. „Som veľmi rád, že sa už druhý ročník stolnotenisového turnaja vydaril. Zastúpenie v ňom mali všetky oddelenia a kolegovia opäť ukázali, že stolný tenis je v našej spoločnosti obľúbený šport. Dúfam, že sa stretneme opäť o rok, hoci aj v dvojnásobnom počte.“


    Späť